Afbeelding om diverse secties te onderscheiden

Valkenburg (Centrum)

Foto van het hotel vanaf een bruggetje
Waarom je voor Hotel Walram moet kiezen

Valkenburg aan de Geul is een historisch vestingstadje, geleden midden in het Heuvelland in Zuid-Limburg. In Valkenburg Centrum ligt Hotel Walram: de perfecte uitvalsbasis om dit pittoreske stadje te ontdekken. Hotel Walram ligt aan het Walramplein dat zich binnen de Middeleeuwse stadsmuren bevindt. Sterker nog: de Middeleeuwse stadsmuren maken onderdeel uit van het hotel! Hotel Walram is dan ook de ideale plek om het bruisende centrum van Valkenburg te ontdekken, in de zomer én in de winter!

Al eeuwenlang is Valkenburg een belangrijke plaats in de regio. Dit is vandaag de dag nog het best te zien aan de kasteelruïne die hoog boven het stadje uittorent. Deze enige nog overgebleven hoogteburcht van Nederland is te bezoeken en ook zeker een bezoekje waard! Niet alleen voor het geweldige uitzicht over de stad, maar ook om een beter beeld te vormen van Valkenburg door de eeuwen heen. Zo ziet u van bovenaf nog gedeeltes van de oude stadsmuur liggen. Vaak zijn de torens nog behouden of gereconstrueerd. Ook de ondergrondse vluchtgangen en mergelgangen onder het kasteel zijn een must-see.

De meeste gebouwen in Valkenburg, waaronder ook de gevel van Hotel Walram, zijn opgetrokken uit de karakteristieke gele mergelsteen. Deze steen werd gewonnen in het stadje zelf in de zogenaamde mergelgroeves. Enkele van deze groeves zijn te bezoeken, zoals de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. In deze historische groeves zijn kunstwerken aangebracht en kunt u een rondleiding volgen om dit bijzonder erfgoed te bezichtigen. Dit zijn ook de grotten waar rond de kersttijd de beroemde kerstmarkten worden gehouden.

In het centrum van Valkenburg is meer te beleven dan het bezichtigen van ruïnes en grotten. Het beschermde stadsgezicht zorgt voor een authentieke sfeer in het hele centrum. Geniet van een kop koffie met een ambachtelijk stuk Limburgse vlaai of een luxe 3-gangendiner in één van de talloze restaurants die het centrum rijk is. Struin langs de gezellige winkeltjes of bezoek het streekmuseum. Ook voor actievelingen en natuurliefhebbers zijn er voldoende opties, waar ons team u graag over informeert. Liever een gokje wagen in het casino of juist heerlijk bubbelen in een luxueus wellness center? Het kan allemaal!

NEEM CONTACT OP!
Afbeelding om diverse secties te onderscheiden