Afbeelding om diverse secties te onderscheiden

Mergelland

Foto van het hotel vanaf een bruggetje
Waarom je voor Hotel Walram moet kiezen

Het Zuid-Limburgse Heuvelland wordt gekenmerkt door haar glooiende landschap en gebouwen van goudgele mergelsteen. Het is dan ook niet voor niets dat deze prachtige regio vaak aangeduid wordt met de term ‘Mergelland’. Het Mergelland, dat soms ook wel Krijtland genoemd wordt, is een gedeelte van het Nederlandse Zuid-Limburg dat bekend staat om de hoge aanwezigheid van mergel. De goudgele mergelsteen is in dit gebied zowel boven als onder de grond duidelijk zichtbaar. Het prachtige natuurschoon en de pittoreske dorpen en gehuchten die het heuvelachtige Mergelland sieren, dragen nog eens extra bij aan de aantrekkingskracht van de regio. Het mergelland is een gebied dat u absoluut bezocht moet hebben!

De historische vestingstad Valkenburg is een perfecte uitvalsbasis om het omringende mergellandschap te ontdekken. De goudgele mergelsteen is hier in al haar pracht en praal te bewonderen. In de afgelopen jaren heeft het historische Valkenburg een metamorfose ondergaan en zijn statige bouwwerken van mergel herrezen om de vestingstad haar allure en grandeur terug te geven. En dat is gelukt! Naast de karakteristieke en eeuwenoude Kasteelruïne, zijn de gereconstrueerde Geulpoort, de torentjes van de idyllische Grendelpoort en de stadsmuren van het Halderpark een genot voor het oog van de mergelliefhebber.

Met name de ondergrondse mergelwereld is een beleving op zich. Onder de glooiende heuvels rond Valkenburg bevinden zich kilometerlange gangenstelsels die onder andere uitgehouwen werden door de blokbrekers. In Valkenburg vindt u een aantal locaties waar u de mergelgrotten in optima forma kunt beleven. Zo kunt u genieten van een leerzame rondleiding (te voet of per trein) maken door de Gemeentegrot of kunt u een bezoek brengen aan de Fluweelengrot, de ondergrondse vluchtgangen van de Kasteelruïne. Mergelrijk biedt een kijkje in de wondere mergelwereld, met onder andere een mergelworkshop. Actievelingen kunnen bij ASP Adventure een ondergrondse fietstocht maken op een ware grotbike.

Dankzij onze centrale in het Mergelland en mergelstadje Valkenburg vormt Hotel Walram de ultieme uitvalsbasis voor het ontdekken van deze wonderlijke regio.

Wilt u optimaal genieten van het prachtige Mergelland?

Hotel Walram biedt u de Mergel beleving:

  • 2x overnachting in een Walram Classic Kamer
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Entree Gemeentegrot
NEEM CONTACT OP!
Afbeelding om diverse secties te onderscheiden